ponedeljek, 6. februar 2023

Karitas in Rdeči križ zbirata sredstva za pomoč ob potresu v Turčiji in Siriji

Ljubljana, 6.2.2023 - Slovenska karitas odpira račun za pomoč prizadetim ob potresu, ki je ponoči in v nadaljevanju s popotresnimi sunki prizadel jugovzhodni del Turčije in severni del sosednje Sirije. Uničene so številne zgradbe in infrastruktura. Mnogi so ostali brez vsega. Kljub temu, da je bila temperatura zraka v številnih pokrajinah v regiji pod ničlo, so državljani začeli čakati ob ognjih, ki so jih kurili, in v svojih vozilih. Razmere so zelo težke. Vsa zbrana sredstva bodo posredovana Karitas v Turčiji in Siriji glede na največje potrebe. 



Naprej bo pomoč namenjena oskrbi s hrano, vodo, higienskimi potrebščinami, začasnimi zatočišči in psihosocialno pomočjo, kasneje pa za obnovo domov in normalizacijo življenja najbolj ranljivih družin.
 
Svoj dar lahko posredujete s SMS sporočilom KARITAS5 ali KARITAS10 na 1919 in darovali boste 5 oziroma 10 EUR ali z nakazilom na:
 
Slovenska karitas
Kristanova ulica 1
1000 Ljubljana
TRR: SI56 0214 0001 5556 761
Namen: POTRES TURČIJA-SIRIJA
Sklic: 00 626

Več preberite na https://www.karitas.si/slovenska-karitas-zbira-sredstva-za-pomoc-ob-potresu-v-turciji-in-siriji/

-------------

Klicu na pomoč turškega in sirijskega društva Rdečega polmeseca se bomo pri Rdečem križu Slovenije odzvali tudi v sklopu programa Neighbours Help First (regionalna pobuda jugovzhodne Evrope in Balkana, v sklopu katere si države medsebojno pomagamo pri odzivanju, pomoči in okrevanju v primeru izrednih dogodkov), s pozivom na pomoč pa se obračamo tudi na prebivalstvo Slovenije, ki se je že tolikokrat doslej imenitno izkazalo v primeru tovrstnih nesreč in katastrof. Zbrana denarna sredstva bomo obema združenjema Rdečega polmeseca nakazali za izvajanje humanitarne pomoči prizadetemu prebivalstvu in obnovi uničenih oz. porušenih prebivališč. 



Svoj humanitarni prispevek lahko nakažete na TRR račun Rdečega križa Slovenije, in sicer:

Namen: »Potres Turčija in Sirija«
TRR Rdečega križa Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana
SI56 0310 0111 1122 296
SWIFT: SKBASI2X
Koda namena: CHAR
Sklic: SI00-96891

Uporabniki mobilnih storitev A1, Telekom, Telemach in T-2 lahko prispevate tudi s poslanim SMS sporočilom na 1919 z besedo SKUPAJ (1 evro) ali SKUPAJ5 (5 evrov).

Več preberite na https://www.rks.si/sl/Novice/potres-turcija-sirija-poziv-feb2023/