sobota, 11. februar 2023

Predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar slavnostna govornica na 58. slavnostni podelitvi Bloudkovih priznanj #VIDEO

Brdo pri Kranju, 11. februar 2023 – Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je danes nastopila kot slavnostna govornica na 58. slavnostni podelitvi Bloudkovih priznanj, najvišjih državnih priznanj na področju športa pri nas. Priznanja podeljuje Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj za delo in dosežke na področju športa v minulem letu.



»Šport in z njim športnice in športniki ste simbol upanja. Imate odgovorno poklicno in družbeno poslanstvo. Vedno znova nam dokažete, da je pomembnejše od zmage to, da ljudje dosežemo lastni potencial. Da v odnosu do sebe – ne drugih – postanemo najboljši. Hvala vam za to,« je v slavnostnem govoru dejala predsednica republike in poudarila, da imata šport in kultura nenadomestljivo vlogo za narod, saj ga v najžlahtnejšem smislu nagovarjata k olimpijskemu in elizijskemu miru ter odličnosti ljudi, telesa in duha.

VIDEO- Podelitev 58. Bloodkovih priznanj  

 Bloudkove nagrade za vrhunski mednarodni športni dosežek so prejeli Gloria Kotnik, Žan Kranjec, Tim Mastnak in moška ekipa v smučarskih skokih.

Bloudkove plakete so prejeli Kristjan Čeh (za pomemben tekmovalni dosežek v športu), Janez Hudej (za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa), Boštjan Maček in Jasmina Maček (za pomemben tekmovalni dosežek v športu), Maja Povšnar (za pomemben tekmovalni dosežek v športu), Branko Recek (za življenjsko delo v športu), Vladimir Sitar (za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa), Janez Slavič (za življenjsko delo v športu), Branko Terglav (za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa), Toni Vodišek (za pomemben tekmovalni dosežek v športu) in Alojz Radelj (za življenjsko delo v športu).