ponedeljek, 13. marec 2023

Nova predsednica Srebrne niti je Anita Caruso

Ljubljana, marec 2023 - Na nedavnem občnem zboru Srebrne niti, združenja za dostojno starost, je bilo izvoljeno novo vodstvo. Namesto legendarne Biserke Marolt Meden, zdaj svetovalke predsednice države za družbene zadeve, je bila za predsednico na volilnem občnem zboru izvoljena Anita Caruso, pravnica in ekonomistka, tudi znana, spoštovana in za svoje številne človekoljubne projekte pri Rdečem križu in še posebej pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije, pogosto nagrajena.



Nova podpredsednica Srebrne niti je dr. Marina Tavčar Krajnc. Novi člani/ce upravnega odbora so: Anita Caruso, mag. Bojana Cvahte, Linda Jamnik, dr. Živa Lavriša in Franci Perčič. V odboru pa ostajajo: Danica Jordan, Darinka Klemenc, Biserka Marolt Meden, Silvija Novak, dddr. Andrej Pleterski, dr. Brigita Skela Savič Blanka Šetinc, dr. Marina Tavčar Krajnc in Neva Železnik.

Nova predsednica je poudarila, da se bo Srebrna nit, društvo za dostojno starost, še naprej odzivalo na vsa aktualna vprašanja in problematiko starejših ljudi. Letos bo svoje moči usmerila predvsem v: kampanjo za sprejem Zakona o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja; aktivno se bo vključevala v pokojninsko reformo, sodelovala pri oblikovanju in sprejemu zakona o dolgotrajni oskrbi in pri dostopnosti starejših do zdravstvenih storitev. Tako kot do sedaj pa se bo odzivala na vse kršitve pravic starejših.