nedelja, 31. december 2023

Novi singel je Nushy naslovila Nevaren ples, ki kliče po pozornosti


Nushy, ki že 20 let ustvarja glasbo, smo podrobneje spoznali v prejšnji sezoni oddaje Slovenija ima talent, kjer nas je navduševala s svojimi avtorskimi skladbami, ki so jo ponesle vse do polfinalaNovi singel pa je Nushy naslovila Nevaren ples, saj temelji na neštetih zgodbah vsakdanjega življenja, kjer v osnovi „igra glavno vlogo“ privlačnost. Iskrica, ki je tako zaželena v našem vsakdanu, še posebej, če si dovolimo, da naš vsakdan postane rutina... 

image00002_MAJHNA.jpg

 Foto: Aljaž Uršej


Poleg širjenja ljubezni glasbenica s svojimi besedili prikazuje smisel pozitivnega pristopa in odnosa, tako do samega sebe kot do vseh okoli nas -  ne glede na vse pogostejšo zahtevnost današnjega delovanja sveta in  kar ljudje vedno bolj tudi potrebujemo. 


Nazadnje smo Nushy poslušali v skladbi Ljubezni je dovolj, katere glasbo je ustvaril Raay. V pesmi je Nushy  spodbujala, kako pomembno je opustiti svoje strahove in spuščati lastne prepreke ter si dovoliti biti mi, takšne kot smo in to, kar smo - sleherni od nas kot pomemben individuum – unikat, kajti le tako bomo lahko zares zaživeli in živeli sebe ter svoje življenje. 

 

Novi singel pa je Nushy naslovila Nevaren ples, ki dobesedno  kliče po pozornosti. Nova pesem temelji na neštetih zgodbah vsakdanjega življenja, kjer v osnovi „igra glavno vlogo“ privlačnost. Iskrica, ki je tako zaželena v našem vsakdanu, še posebej, če si dovolimo, da naš vsakdan postane rutina. Tako lahko ples iz všečnosti in privlačnosti zaradi intimne bližine, različnih dotikov zaznavanja teles kaj hitro preraste v nenadzorovano strast in s tem postane tudi „nevaren“. Nevaren do te mere, da nas lahko privede tudi do nerazumnih odločitev, s katerimi lahko skozi izdajo prizadanemo tako same sebe kot tudi morebitne obstoječe partnerje. Pesem tako prikaže strast, skozi videospot pa je v zaključnem delu prikazano, da naša ravnanja vendarle temeljijo na naših odločitvah, sama strast ni vse -  in da imamo vedno možnost odločiti se s srcem. 

 

Tudi tokrat je besedilo napisala Nushy sama, saj se skozi svoje življenje sooča z mnogimi tovrstnimi zgodbami, še posebej pa se je je dotaknila zgodba, kjer je prevladala ta modrost in je bila pri sami zgodbi tudi , kot opazovalka , prisotna - torej izhaja iz resnične zgodbe. 

 

image00013_majhna.jpg

Foto: Aljaž Uršej


Glasbo in produkcijo za Nevaren ples  je ustvaril Iranski producent Parham Potki, s katerim je že sodelovala pri ustvarjanju pesmi HOLLYWOOD TO TOKYO, katera je na platformi Spotify dosegla preko pol milijona streamov

 

Nov videospot so posneli v čudovitem ambientu Hiše Ančka v Slovenj Gradcu, na samem snemanju pa sta bila tako vzdušje kot energija neverjetna. “Ker smo utečena ekipa in so se nam na snemanju pridružili tako njeni prijatelji kot oboževalci iz različnih koncev Slovenije.  V videu sta zgodbo prikazala in se strastno zavrtela plesalca Brin Hlade in Laura Walter.


Klik na VIDEOSPOT


NUSHY ONLINE:

FB: https://www.facebook.com/RaperkaNushy

IG: https://www.instagram.com/nushymusic/