sreda, 20. december 2023

Praznični večer s pesmijo in razstavo jaslic v Tuhinjski dolini

Snovik, 20. 12. 2023 - Če iščete praznično vzdušje in kulturno doživetje, vas vabimo na tradicionalno božično prireditev, ki jo organizira Turistično društvo Tuhinjska dolina. Prireditev bo potekala v prireditvenem prostoru pri Termah Snovik, kjer boste lahko občudovali živo uprizoritev božične zgodbe in razstavo raznovrstnih jaslic.




Prireditev se bo začela na Štefanovo, 26.12.2023 ob 17.00 h, ko boste lahko spremljali prihod Jožefa in Marije z osličkom v Betlehem. Tam boste videli, kako so jih sprejeli prebivalci Betlehema, in kako so jim pastirji, ki so pasli ovčke, pomagali pri porodu. Rojeno dete bodo obiskali tudi sveti trije kralji na konjih, ki mu bodo prinesli dragocene darove.

Po uprizoritvi bo sledil kulturni del prireditve, v katerem bodo nastopili otroški cerkveni pevski zbor župnije Šmartno, pevke Ženskega zbora Solidarnost iz Kamnika, dekleta združena v Citrin band ter mladi trobisti, člani Godbe Tuhinjska dolina. S svojimi pesmimi in glasbo bodo ustvarili praznično razpoloženje in vas navdušili s svojim talentom.



Po končanem koncertu boste lahko obiskali šotor, kjer bo na ogled razstava jaslic. Jaslice so izdelane iz različnih materialov, kot so les, slama, glina, papir, volna, itd. Nekatere so tradicionalne, druge pa sodobne in izvirne. Razstava jaslic je odlična priložnost, da spoznate bogato kulturno dediščino Tuhinjske doline in se navdihnete za svoje lastne izdelke.

Prireditev bo v primeru slabega vremena potekala v šotoru, kjer bo poskrbljeno za toplo pijačo in prigrizke. Razstava jaslic bo na ogled do 2.1.2024 med 15. in 17. uro. Vstop na prireditev je prost, vendar se priporoča prostovoljni prispevek za pokritje stroškov organizacije.



Pridite na praznični večer s pesmijo in razstavo jaslic v Tuhinjski dolini, da boste lahko uživali v čarobnem vzdušju in se naužili lepih vtisov.