torek, 7. maj 2024

Skriti gost letošnjega festivala Pivo in cvetje Laško je Tony Hadley. Glas, ki je osvojil svet.

Ljubljana, Laško – 7. maj 2024 - Sedaj je jasno. Petkov večer, 12. julija, ob polnoči, bo na največji oder festivala Pivo in cvetje Laško, oder Zlatorog, stopil človek, ki velja za glasbeno legendo. Kot tudi njegova nekdanja skupina Spandau Ballet.



Tony Hadley, rojen kot Anthony Patrick Hadley, pravi Londončan, je nameraval postati zdravnik, dokler ni kot mlad fant na počitnicah zmagal v tekmovanju v petju in se odločil, da bo njegovo poslanstvo petje ... In preostanek je zgodovina!

Tony je postal glavni vokal skupine Spandau Ballet, ki je bila ikona glasbene scene v osemdesetih letih. Njegov prepoznaven ter močan glas z velikim razponom mu je prinesel priznanje za enega največjih vokalistov pop glasbe. Skupina je imela številne uspešnice po vsem svetu, med drugim epsko pesem "Through the Barricades", mednarodno številko ena "True" ter neuradno pesem olimpijade v Londonu "Gold". Njihova glasba je kraljevala na glasbenih lestvicah po vsem svetu.

Do sredine osemdesetih so fantje postali globalne superzvezde, vendar so se odnosi med njimi začeli krhati in leta 1990 se je skupina razšla. Kljub dvema ponovnima združitvama, ki sta prinesli kritiško priznan film "Soul Boys Of The Western World", je Tony po tem dokončno zapustil skupino in se vrnil k uspešni samostojni karieri, kjer piše, snema in nastopa.

Kot samostojni umetnik je nastopal po vsem svetu, tako s svojo zdajšnjo spremljevalno skupino, s swing skupinami, kot tudi z orkestri. Leta 2005 je prejel zlato priznanje britanske akademije skladateljev in tekstopiscev. Leta 2007 je osvojil novo skupino oboževalcev, ko se je na West Endu pojavil kot Billy Flynn v musicalu Chicago. Poleg glasbe Tony ustvarja tudi svoje lastne radijske oddaje, najprej ob sobotah zvečer na Absolute Radio, zdaj pa vsako nedeljo zjutraj na BBC Three Counties.

Tony je velik podpornik dobrodelnosti, redno nastopa in zbira sredstva. Prehodil je puščave in džungle, sodeloval v kvizu Kdo želi biti milijonar, kjer se je odlično odrezal, organiziral je letno golf turnejo, ki podpira delo otroških hospicov, kampanje za financiranje medicinskih raziskav o otroških boleznih in degenerativnih stanjih ter podpiral majhne osebne dobrodelne organizacije, kjer je lahko njegovo ime resnično naredilo pomembno razliko.

Skoraj 40 let po začetku kariere s Spandau Ballet je Tonyjev nezamenljiv glas še vedno poln strasti, kot je bil vsa leta nazaj. Vsako leto Tony in njegov 'Fabulous TH Band' neprekinjeno nastopata na koncertih in festivalih po vsem svetu.

Med temi živimi predstavami so bili tudi drugi vrhunci.

Leta 2015 bil Tony povabljen v Buckinghamsko palačo na srečanje s kraljico Elizabeto II. Istega leta je preživel nekaj časa v džungli v oddaji I'm A Celebrity, kar mu je zelo ugajalo. 2016 je prispeval k zvočni podlagi za britanski film 'Eddie The Eagle' s Hughom Jackmanom in Taronom Egertonom. 2017 ga je igralec Gary Oldman povabil, da nastopi na koncertih v spomin na Davida Bowieja v Londonu in Los Angelesu, kjer je stopil na oder med drugimi tudi s Stingom in Simonom Le Bonom. 2018 je izdal zelo pričakovani samostojni album 'Talking To The Moon', ki je bil izjemno dobro sprejet in postal album tedna na BBC Radio 2, njegov single "Tonight Belongs To Us" pa je postal single tedna. Občinstva so na vsakem koncertu poleg pesmi skupine Spandau Ballet vse bolj pela tudi njegove nove pesmi. 2019 se je pojavil na turneji Young Voices UK, kjer je nastopal s tisoči šolarjev po arenah po vsej državi. O svoji udeležbi je Tony dejal: "... to je bilo res eno najboljših stvari, kar sem jih kdajkoli storil v življenju." Decembra 2019 je Tony na novoletnem srečanju v čas kraljici prejel priznanje MBE (Član reda britanskega imperija) za svoje dobrodelno delo v hospicu Shooting Star Children's.

2022 je Tony začel svojo 40. obletnico turneje, kjer je nastopil na 40 koncertih po Veliki Britaniji, sledili so koncerti v Avstraliji, Novi Zelandiji, na Filipinih, Japonskem in v Italiji. Prav tako je izdal fotografsko knjigo 'My Life In Pictures', ki praznuje njegovih 40 let glasbene kariere. Ta turneja se je nadaljevala v letu 2023 z dodatnimi evropskimi nastopi.

Tony Hadley je izjemen primer umetnika, ki je kljub mnogim izzivom in spremembam v glasbeni industriji ostal zvest svoji strasti do glasbe in svojemu občinstvu. Z edinstvenim glasom in širokim odrskim talentom je Tony osvojil srca ljudi po vsem svetu, ne samo s Spandau Ballet, ampak tudi kot solo izvajalec in dobrodelni aktivist.

Njegovi ljubitelji in ljubitelji festivala Pivo in cvetje Laško ga bodo v živo lahko spremljali na odru Zlatorog v petek, 12. julija, od polnoči dalje.

Vsem, ki še niso uspeli kupiti vstopnice, svetujemo, da si jo čim prej zagotovijo v predprodaji.

cene vstopnic v predprodaji:

od 25. 3. do 21. 6. 2024

dnevna

festivalska

24 evrov

55 evrov

od 21. 6. do 10. 7. 2024

dnevna

festivalska

28 evrov

60 evrov

cene vstopnic na dan dogodka

 

dnevna

festivalska

32 evrov

70 evrov