petek, 26. september 2008

NAJVEČJA PRIREDITEV ZA STAREJŠE V EVROPI

Na 8. festivalu za tretje življenjsko obdobje katerega častni pokrovitelj je predsednik države dr. Danilo Türk, in se bo pričel 30. septembra in končal 2. septembra, pričakujejo okrog deset tisoč obiskovalcev. Geslo festivala je: Za strpno in socialno sožitje generacij. Festival bo potekal v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Na tiskovni konferenci je bilo poudarjeno, da gre za največjo prireditev za starejše v Evropi, da se bo v treh dneh zvrstilo blizu 200 dogodkov Prvič pa bo v širokem obsegu potekalo računalniško izobraževanje in park domoljubja.



Z leve: Bogdan Urbar, vodja Festivala, Davor Dominkuš, predsednik programskega sveta festivala, Aldo Trnovec, ZDUS, Andrej Jus, direktor inštituta Hevreka, Katja Bučan, odnosi z javnostmi.


Festival je posvečen predvsem vprašanjem dejavne starosti, sodelovanju generacij, vključenosti starejših v družbo, izobraževanju starejši, preseganju revščine starejših in mednarodnemu dnevu starejših, ki ga praznujemo 1.oktobra. Vstop na Festival bo vse tri dni brezplačen.

Če vas bo vsaj šest se boste na Festival lahko, z vlakom, pripeljali in vrnili za 2,1 evra. Cena je enotna za vso Slovenijo.



Več o Festivalu, tukaj
Več o prevozu z vlakom, tukaj