sobota, 29. november 2008

Miklič Türkova odprla 15. dobrodelni bazar

Če želiš dobiti prijatelje, ni dovolj hoditi na sprejeme. Potrebno si je prizadevati za kak plemeniti cilj in delati skupaj, je na otvoritvi 15. dobrodelnega bazarja Sila dejala soproga predsednika države Barbara Miklič Türk.

Na bazarju, ki ga pripravlja Slovensko mednarodno združenje žensk, je letos sodelovalo več kot 30 držav, ki imajo v Sloveniji svoja veleposlaništva.

Na otvoritveni slovesnosti slovesnosti na Gospodarskem razstavišču je govorila predsednica združenja Shana Groznik in predsednica odbora za bazar Breda Arnšek, ki je povedala, da je Sila v 14 letih delovanja s pomočjo njenih dobrotnikov zbrala že 820.000 evrov za pomoči potrebne v Sloveniji. Na slovesnosti je govoril tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je dejal, da so take akcije potrebne.

Letošnja, na bazarju, zbrana sredstva bodo namenile Mavrici - Varstveno delovnemu centru Kranj, Sožitju Koper ter posameznikom s posebnimi potrebami. Za zagotovitev kritja vseh potreb morajo zbrati okoli 90.000 evrov, ocenjujejo v društvu Sila.

Slovensko mednarodno združenje žensk je bilo ustanovljeno leta 1993 z namenom pomagati tujim državljankam pri vključevanju v novo okolje.