sreda, 11. februar 2009

Odločno proti krčenju pravic v zdravstvu

Skupina predstavnikov aktivnih zavarovancev, članov skupščine Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije ZZZS je na skupščini ZZZS vložila amandma v katerem so zahtevali, da se črta ukrep C2, ker je povsem neprimeren, saj znižuje pravice, ki so del minimalne zaščite prebivalstva pred revščino in s tem dostopnost zdravstvenih storitev ne glede na materialno stanje posameznika in njegove družine.

Ker z amandmajem, zaradi preglasovana, niso uspeli so protestno zapustili skupščino in tako preprečili sprejem ukrepov. Skupščina je bila zaradi tega prekinjena. Nadaljevali jo bodo konec marca. Pred tem se bo sestal še upravni odbor.

Sindikalni predstavniki skupščine so danes večkrat poudarili, da je denar ZZZS od zavarovancev. Oni ga prispevajo. Podobnega mnenja je bil tudi minister za zdravje Borut Miklavčič, ki je med drugim dejal, da s tem denarjem ZZZS upravlja, in ni banka.


Lučka Böhem. Ne bomo dovolili krčenja pravic


Borut Miklavčič. Treba je spremeniti sistem.


Ladislav Rožič. Z denarjem, ki ga zavarovanci zberemo je potrebno ravnati bolj gospodarno.


Marko Jaklič, predstavnik delodajalcev. To ni resno. To je demagogija. Predlagamo, da se skupščin opravi. Lotimo se ukrepov. Pogovorimo se o C2

.