torek, 7. september 2010

Na zgodovinski košarkarski tekmi je bil tudi dr.Danilo Türk

V sredo, 8. septembra,se so ob 20.00 po slovenskem času izbrani košarkarji Memija Bečirovića v dvorani Sinan Erdem Dome igrali zgodovinski četrtfinale s Turčijo, ter se skušali uvrstiti v sobotni polfinale. Čeprav jim to ni uspelo jih je na tribuni spodbujal tudi predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk, ki ga je v Istanbul povabila Košarkarska zveza Slovenije. Dr. Türk je z delegacijo po tekmi, kljub porazu, obiskal slovensko slačilnico, kjer je reprezentantci čestital za dozdajšnje velike uspehe na svetovnem prvenstvu in ji zaželel vse dobro do konca.


Košarkarska zveza Slovenije je počaščena, da je slovensko reprezentanco v Istanbulu podpiral tudi predsednik Republike Slovenije, ki se je znova dokazal kot košarkarski navdušenec. Reprezentanci je sicer vso srečo zaželel že pred prvenstvom, 5. junija pa je bil tudi častni govorec na prireditvi ob 60-letnici KZS.



Spodbuda dr. Danila Türka, ki je pred tekmo sestal tudi s predsednikom Turčije, Abdullahom Gülom in si z njim tudi ogledal tekmo, je za slovenske košarkarje izrednega pomena.

Foto: Stanko Gruden STA
.