sreda, 4. januar 2012

Delova osebnost leta 2011 je Ivo Boscarol

Bralci Dela so za Delovo osebnost leta izbrali direktorja in solastnika Pipistrela Iva Boscarola. Odgovorna urednica Dela Romana Dobnikar Šeruga je na prireditvi ob razglasitvi dobitnika Delovega priznanja poudarila, da "bolj kot kdajkoli potrebujemo dobre zgodbe, junake dela, zglede, ki dokazujejo, da je dobro delo vrednota," poroča spletno Delo.

Dobitnika Delovega priznanja so bralci časnika izbrali izmed desetih nominirancev, ki jih je decembra izbralo uredništvo. Nominirani so bili podjetniki Marjan Batagelj, Ivo Boscarol in Anka Lipušček Miklavič, zdravnika Aleksander Doplihar in Leon Meglič, pisatelj Zorko Simčič, predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Goran Klemenčič, maneken Alen Kobilica, hokejist Anže Kopitar in astrofizik Anže Slosar.

Odgovorna urednica Dela Romana Dobnikar Šeruga je na današnji prireditvi ob razglasitvi dobitnika Delovega priznanja poudarila, da "bolj kot kdajkoli potrebujemo dobre zgodbe, junake dela, zglede, ki dokazujejo, da je dobro delo vrednota, da se pošteno delo izplača in da se upoštevanje širših interesov in skrb za skupnost prej ali slej bogato obrestujeta".

Prireditve v Mestnem muzeju Ljubljana se je udeležilo osem od desetih nominiranih, saj med njimi ni hokejista Anžeta Kopitarja in astrofizika Anžeta Slosarja. So pa med gosti današnje slovesne podelitve priznanja tudi številni prepoznavni posamezniki s sveta politike in družbenega življenja.

Lani je Delovo priznanje za osebnost leta prejel zamejski pisatelj Boris Pahor.