petek, 20. januar 2012

Vita Vitalis – center in trgovina za starejše

Pred dnevi so na Vegovi ulici v Ljubljani, to je nasproti Narodne univerzitetne knjižnice, odprli nov center Vita Vitalis, ki je namenjen starejšim. Center poleg izdelkov, namenjeni starejšim, ponuja družabne prireditve, kulturna srečanja, telesne aktivnosti in miselne vadbe.

















V centru bodo lahko starejši na enem mestu dobili vse kar potrebujejo za aktivno preživljanje časa. Lahko bodo kupili lepo oblikovane sprehajalne in pohodne palice, mobilne telefone in ostale elektronske pripomočke znamke Tiptel in Doro, ki so prilagojeni potrebam starejših ljudi. Lahko pa bodo kupili tudi kakovostne in udobne čevlje priznanega izdelovalca Peter Wagner.

Poleg miselne vadbe, ki bo potekala v diskretno ločenih kotičkih bo v centru organizirano tudi igranje taroka, briškule, soliter, go, šaha in drugih iger.

S februarjem pa bodo v svojo ponudbo vključili tudi gospodinjske in vrtne pripomočke ameriške znamke OXO, katerih ročaji so nedrseči in je zato oprijem boljši. Uvedli bodo tudi jogo, pilates in thai chi. Na tematskih srečanjih 'Babica pripoveduje' pa bodo spoznavali pripovedništvo. Skupaj bodo tudi pletli in uživali na poučnih predavanjih.


Oglejte si fotogalerijo.


  .