sreda, 25. julij 2012

Srečanje nevladnikov z novinarji in gospodarstveniki

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) in Mreža izobraževalnih nevladnih organizacij Slovenije (MINVOS) sta pripravila srečanje nevladnih organizacij s področja raziskovanja, znanosti, izobraževanja in drugih, skupaj z novinarji ter gospodarstveniki na katerem so predstavili svoje potenciale, ki bi jih lahko koristno uporabili tudi pri izhodu iz krize.


Nevladne organizacije  obeh mrež, v katerem je veliko število različnih strokovnjakov so na današnjem srečanju predstavile svoje potenciale, znanje in strokovnost. Mirko Vaupotič, glavni tajnik pri Zvezi za tehnično kulturo Slovenije je poudaril, da nevladne organizacije razpolagajo s projekti, ki bi bili lahko koristni tudi za našo državo in bi jih lahko uporabili pri izhodu iz krize.


"S svojim znanjem lahko pomagamo tudi novinarjem, saj jim lahko ponudimo storitve, ki jih potrebujejo pri svojem delu, ko obravnavajo določeno temo." je še dejal Mirko Vaupotič.

V mreži MINVOS pa poudarjajo, da usposabljajo, izobražujejo in zagotavljajo servisno podporo nevladnim organizacijam ter vodijo zagovorništvo in civilni dialog.