ponedeljek, 24. marec 2014

Na smučišču – grenko sladka komedija

Gorje, Bohinjska Bela – V nabito polni dvorani Gorjanskega doma, v Gorjah pri Bledu, so člani igralske skupine Gledališča Belanskega, ki deluje v okviru Kulturnega društva Bohinjska Bela, 22. marca 2014, premierno uprizorili grenko sladko komedijo Na smučišču, ki jo je napisal John Godber, režirala Bernarda Gašperčič, ki je pripravila tudi sceno, prevedla pa Alja Predan.
Gre za zgodbo ko Angleži pridejo na smučanje v Kranjsko goro. Duhovit DJ pri lokalni radijski postaji Chris in prijazna, čustvena Alison sta skupaj že 20 let… Malce vetrnjaški frajer Dave se je po šestih mesecih poznanstva prišel zabavat s prekipevajočo, čenčasto Beverly. Snobovska, lahko pohotna Melisa se pridruži šoli smučanja, ki jo vodi lahkoživ smučarski učitelj Toni, ki se rad zabava. In v skupini se začnejo odvijati zanimivi medosebni odnosi, ki jih igralci in igralke izvrstno odigrajo.
Na predlog režiserke Bernarde Gašperčič so v novembru 2013 člani igralske skupine Gledališča Belanskega v Kulturnem domu na Bohinjski Beli pričeli z bralnimi vajami za novo predstavo Na smučišču. V noči 23.12.2013 - le tri dni po prvih vajah na odru je Kulturni dom pogorel. "Takrat so mislili, da je vsega konec. Že naslednjega dne pa smo se složno odločili, da ne bomo odnehali. Nekajkrat smo imeli vaje v telovadnici Osnovne šole na Bohinjski Beli. Potem pa nam je Občina Gorje prijazno ponudila Gorjanski dom, v katerem smo nadaljevali z začrtanim delom. Na začetku nam je bilo kar malo hudo po našem odru, vendar smo kmalu začutili domačnost dvorane v Gorjanskem domu," nam je povedala Franca Smolej iz KD Bohinjska Bela.
Ponovitev predstave je bila takoj naslednji dan. Dvorana je bila zopet polna in pričakujejo, da bo tudi 29. marca ko bo druga ponovitev.

OGLEJTE SI ZANIMIVO FOTOGALERIJO