četrtek, 10. april 2014

Na Bledu je potekala 19. Microsoftova NT konferenca

Ker je med starejšimi vedno več uporabnikov računalništva sem spremljal tretji dogodek Microsoft NT konference 2014, ki je 9. in 10. aprila potekal na Bledu. NT konferenca že 19 let predstavlja največji slovenski tehnološki dogodek. V dveh dneh so udeleženci prisluhnili več kot sto domačim in tujim predavateljem, ki so predstavili najnovejše svetovne trende na področju informacijske tehnologije, tehnološke novosti in domačo ter tujo dobro prakso uporabe sodobnih tehnoloških rešitev.



Na NT konferenci, ki je potekala v Hotelu Golf, Park hotel in Toplice, so sodelovali tudi strokovnjaki, ki so prejšnji teden predstavljali Microsoftove novosti na konferenci Build v San Franciscu. Prvi dan je bil v znamenju operacijska sistema Windows 8.1 in Windows Phone 8.1, drugi dan pa o IT trendih in novih rešitvah.



  Robert Trnovec, generalni direktor Microsofta Slovenija je poudaril: "Vseprisotno računalništvo postaja resničnost. In v Microsoftu smo pri povezovanju različnih naprav in storitev, ki niso nujno vse naše, korak pred konkurenco. Na primer, nedavno smo Office pripeljali na iPad. Na področju povečevanja produktivnosti smo še posebej ponosni na Office 365, temu cilju pa je bilo vse podrejeno tudi pri snovanju novih različic operacijskih sistemov Windows in Windows Phone. Izziv je vso to tehnologijo povezati v celovit ekosistem."



"Za računalništvo tradicija ne velja" je še dejal Trnovec, ki je med vrsticami nakazal, da je Microsoft, ki ga od februarja letos vodi Satya Nadella, malo zadremal. "Pred tridesetimi leti smo verjeli v usmeritev 'osebni računalnik na vsako mizo', današnja usmeritev pa je v vseprisotnem računalništvu," je povedal Trnovec, ki je ponovno poudaril pomen enotne uporabniške izkušnje računalniških storitev, ki naj ne bi bila odvisna od uporabljene naprave.



Pri Microsoftu je uporabnik oziroma bralec v središču pozornosti in prav zato so ponosni na razvojna orodja, ki omogočajo sočasen razvoj aplikacij za računalnike, pametne mobilne telefone, tablice in v kratkem tudi za igralne konzole. Za uporabnika oziroma bralca je pomembno, da lahko uporabno vsebino uporabi oziroma prebere ne glede na to katero napravo uporablja.

FOTOGALERIJA

Več informacij o NT konferenci 2014 na www.ntk.si