sobota, 12. april 2014

Komedija Čista norišnica navdušila in nasmejala občinstvo

Linhartova dvorana Cankarjevega doma v Ljubljani je bila v petek 4. aprila polna ljudi in smeha, ker je Špas teater premierno uprizoril eno najuspešnejših svetovnih komedij Čista norišnica. 

04-DSC_0341

Uigrani igralci pod vodstvom režiserja Jaše Jamnika so upravičili sloves ene najboljših komedij, saj gre za dinamično, zanimivo in drugačno predstavo. Drugačna je v tem, da v drugem dejanju, občinstvo z neposrednim sodelovanjem pomaga iskati morilca zgornje sosede.

10-DSC_0358

Boris Cavazza, Gojmir Lešnjak – Gojc, Bernarda Oman, Maša Derganc, Primož Ekart in Damir Leventič so svojo nalogo na odru opravili odlično, se vmes še sami nenadzorovano smejali potekom dogodkov, na katere so vplivali tudi obiskovalci.

54-DSC_0345

Med očividci na stolih, ki so pomagali iskati morilca, je bilo tudi precej znanih Slovenk in Slovencev, ki so petkov večer izkoristili za smeh. Med drugimi so prišli tudi Katarina Čas, Lado Bizovičar, Manca Košir, Rebeka Dremelj, Neisha, Ana Dolinar, Anžej Dežan, Dragan Bulič, Andrej Šifrer, Aleš Uranjek, Branko Čakarmiš, Igor Lukšič, Petra Kerčmar, Uroš Slak, Tina Gorenjak, Ana Marija Mitić, Iča Putrih, Lucija Ćirović, Tone Fornezzi Tof, Petar Radović, Boris Kobal …

66-DSC_0383

Po končani premieri, ki so jo pospremili večkratni gromki aplavzi, so se povabljenci in nastopajoči družili na posebni zabavi ter nazdravili predstavi, ki bo zagotovo postala nov slovenski gledališki hit.

87-DSC_0411

»Vesela sem, da je premiera tako lepo uspela in vesela, ker vidim, da bodo ljudje predstavo vzeli za svojo. Res je nekaj posebnega, tako z vsebinskega kot dramaturškega vidika. Jaša Jamnik je z ekipo naredil vrhunsko delo in mislim, da odlično nadaljujemo z našim poslanstvom, ki se glasi – nasmejati ljudi! « je po premieri povedala direktorica Špas teatra Urška Alič. Zabava po premieri se je odvila v bližnjem Opera baru, kamor so prišli tako slavni povabljenci kot zvezde večera. V sproščenem vzdušju so nazdravili uspešno izpeljani premieri in svetli prihodnosti, ki zagotovo čaka Čisto norišnico.

79-DSC_0401

Spored naslednjih predstav si lahko ogledate na naslednji povezavi http://www.spasteater.si/cista-norisnica preko katere lahko tudi naročite in kupite vstopnico. 

FOTOGALERIJA