ponedeljek, 24. november 2014

Dobrodelna modna revija ob 95-letnici Krznarstva Eber

Ljubljana, november 2014 – Vodilno slovensko krznarsko podjetje Krznarstvo Eber iz Ljubljane je na Martinovo je v Festivalni dvorani pripravilo dobrodelno modno revijo in s tem počastilo 95 letnico svojega obstoja, predajo poslov hčerki Mateji Eber Štimac in stoti rojstni dan Jožice Eber, ki ga bo v kratkem praznovala ter upokojitev Milene Eber Štimac. Krznarstvo Eber tako prehaja v roke četrte generacije Ebrovih. 

066-foto platise-0033

Pri pripravi modne revije je Mateje Eber Štimac svojo kreativnost združila z izkušnjami Milene Eber Štimac in nastala je lepa in nosljiva kolekcija za jesen in zimo 2014/15,ki je namenjena vsem generacijam. Praznovanje in revijo je navdušeno spremljala tudi soproga ustanovitelja Krznarstva Eber Jožica Eber.

VIDEO

Poleg znanih manekenk so se odete v tople in mehke plašče po brvi sprehodile tudi njihove redne stranke: novinarka Hermina Kovačič, fotograf Dejan Nikolič, blogerka in oblikovalka Eva Ana Kazič, novinarka Danica Lovenjak, Lara Loboda, Pika Zrim, Metka Premerl, strokovnjakinja za komuniciranje Darinka Pavlič Kamien in strokovnjakinja za marketing Metka Kejžar.

039-foto platise-9999

Ker se iz leta v leto s krznom ogrevajo tudi mlajše generacije, so pri Krznarstvu Eber predstavili še kolekcijo za najmlajše, ki so jo nosile hčerke in vnukinje najbolj znanih novinark v Sloveniji. Občinstvo je z odličnim petjem dodatno ogrela še Nuša Derenda in izbrane goste popeljala v prijetno in veselo Martinovo noč.

20141111  urejeno LJ, 95 LET KRZNARSTVA EBER, FOTO PLATISEModna revija je v nabito polni Festivalni dvorani v Ljubljani postregla z zavidljivimi kreacijami, namenjenim vsem starostnim skupinam, pa ženskam, moškim in otrokom. Poleg klasične bele, sive in svetlo rjave najnovejše modne smernice so bile prikazane tudi kombinacije drznejših barv, kot so zelena, modra, vijolična in rdeča z modnim kombiniranjem različnih tekstur, ki jih imajo krzna dolgodlake lisice in rakuna ali kratkodlakega nerca, ovce in zajca. S tem se je ustvarila razgibanost in pestrost krznenih oblačil.

056-foto platise-0023

Prikazani so bili najbolj priljubljeni plašči z dolžino do kolen in vedno bolj iskani brezrokavniki, ki predstavljajo toplo nadgradnjo vrhnjih oblačil – jaken in plaščev. Namesto suknjiča jih lahko oblečete čez bluzo ali majico, izjemno dobro se podajo tudi k večerni obleki. Pomemben element krznenih oblačil je kapuca, ki greje ter varuje pred dežjem in snegom.

113-foto platise-0107

Modna revija tudi tokrat ni minila brez misli na dobro – god svetega Martina ni le praznik vina, ampak nosi v sebi sporočilo o dobroti, darovanju in hvaležnosti, zato so v zameno za krznene srčke in cofke zbirali prostovoljne prispevke. Zbrali so več kot tri tisoč evrov. Namenili so jih študentom medicine, ki se januarja odpravljajo na tri mesečno medicinsko humanitarno odpravo v Zambijo.

OGLEJTE SI ŠE FOTOREPORTAŽO
Pripravil, fotografiral in snemal: Janez Platiše