petek, 7. november 2014

Tržišče pleše 2014

Plesna skupina "Mlade žurerke" iz Tržišča na Dolenjskem, ki deluje že osmo leto, vsake dve leti v domačem kraju pripravi plesno prireditev z naslovom 'Tržišče pleše'. Letos smo jo pripravile v začetku novembra. Nekaj dni pred Martinovim. V goste smo povabili še Mažorete iz Sevnice, plesni par Gaja in Gašper in plesni skupini iz OŠ Tržišče. Prireditev pa je odlično vodil Darko Povše iz radijske postaje Sraka.


Mlade žurerke smo odplesale šest plesov. Vsak ples smo zaplesale v namensko sešitih oblačilih. Takrat ko smo se me preoblačile so nastopile Mažorete iz Sevnice z dvema navdušujočima plesoma, mladi plesni par Gaja in Gašper iz plesne šole v Krškem, ki sta razveselila z dvema temperamentnima plesoma ter odlični plesni skupini iz OŠ Tržišče. 



Prav posebej pa nas je navdušil tudi povezovalec prireditve Darko Povše, voditelj radijske postaje Sraka iz Novega mesta. Od srca smo se nasmejali njegovim odlično povedanim šalam. Med povezovanjem pa je odlično predstavil zgodovino Mladih žurerk.



Plesna skupina 'Mlade žurerke' šteje dvanajst članic, deset odraslih in dva otroka. Veliko nastopamo na različnih prireditvah kot so Festival za tretje življenjsko obdobje v Cankarjevem domu v Ljubljani, v Mariboru na otroškem Bazarju, Slovenija ima talent in na raznih kulturnih prireditvah na občinskem in regijskem nivoju, kakor tudi drugod po Sloveniji. 



Združuje nas prijateljstvo in veselje do plesa. Pri tem nas podpirajo možje otroci in vnuki. Vnuki nam dajejo spodbudo, ko nam rečejo babi dokler boš plesala se boš lahko tudi z nami igrala. 

Po končani prireditvi so krajevna društva: Aktiv kmečkih žena Tržišče,Turistično društvo,Društvo vinogradnikov Malkovec ,Društvo upokojencev vse obiskovalce in nastopajoče pogostila z domačimi sladkimi, slanimi in tekočimi izdelki. Skratka lepo smo se imeli.



Čez dve leti bo plesna skupina 'Mlade žurerke' praznovala deseto obletnico. Želimo si, da bi takrat zaplesale v novi dvorani, ki se gradi.

Besedilo in foto: Mili Sitar