četrtek, 28. januar 2016

Alpe-Adria, sejem za ljubitelje zelenega, aktivnega turizma

Ljubljana, 27.1.2016 - Sejem Natour Alpe-Adria je največja sejemska promocija turizma v Sloveniji in že nekaj let tudi osrednja tovrstna prireditev v regiji. Razstavljavci navezujejo nove poslovne stike, obiskovalci pa dobijo nemalo novih idej za aktivni oddih v naravi, ki jih ponavadi ni mogoče dobiti na spletu in prek socialnih omrežij.

foto platise-1255

Poleg tega s ponudniki turističnih storitev navežejo osebni stik in doživijo destinacije ali storitve bolj osebno. Sejem Natour Alpe-Adria (27.-30. 1. 2016), ki se je specializiral v ponudbo zelenega, aktivnega turizma, je sejem za popotnike, športnike, planince, pohodnike, aktivne rekreativce, tekače, kolesarje, ljubitelje adrenalinskih športov v naravi idr.

foto platise-1238

Med slovenskimi razstavljavci je mogoče najti vse pomembne protagoniste v turizmu, od Slovenske turistične organizacije, turističnih agencij, Turistične zveze Slovenije, Planinske zveze Slovenije, Turizma Ljubljana do Združenja turističnih vodnikov Slovenije, Kluba profesionalnih turističnih vodnikov Slovenije, podjetij in institucij, ki se ukvarjajo s turizmom, ter raznih lokalnih društev, ki poskrbijo za to, da je na sejmu živo, pestro, zeleno, okusno in zabavno.

foto platise-1144

Prav prek njihovih predstavitev je mogoče spoznati pisano kulturno in etnološko izročilo slovenskih pokrajin kot sestavni del turistične ponudbe. Predstavljajo se tudi tuje destinacije od daljne Indije do turističnih ponudnikov iz Avstrije, Italije, Madžarske, Hrvaške, Srbije, Vojvodine, Nepala, Jordanije, Makedonije in Tunizije.

foto platise-1167

Hkrati poteka poslovna borza Natour, ki razstavljavcem zagotavlja tudi poslovni obisk – vabljene goste, tj. kupce tovrstne turistične ponudbe. Predstavniki agencij, specializiranih za aktivni turizem, prihajajo iz 9 držav.

foto platise-1138

Kot je na zadnji borzi Natour poudarila Anna Moleda, Holiday Travel Ltd.: »Sejmi, namenjeni medsebojnemu spoznavanju podjetij, so nujni za navezovanje poslovnih odnosov med ljudmi, zaposlenimi v turističnih organizacijah. Prepričana sem, da prav taki sejmi najbolje promovirajo svojo deželo. V Sloveniji sem bila prvič in odkrila sem, da je to čudovita dežela za vse, ki želijo doživeti pestro paleto aktivnih športov, kot so rafting, kajakaštvo, soteskanje, smučanje in kolesarjenje.

PROJEKCIJA FOTOGRAFIJ


Slovenija je tudi prava destinacija za vse tiste, ki so radi v stiku z naravo in svojim notranjim jazom, zato jo želim na Poljskem promovirati kot zelo privlačno in fascinantno deželo za poslovna (MICE) in turistična potovanja.«

Besedilo in foto: Janez Platiše
Vir: GR