sreda, 13. januar 2016

Ljubljana zeleno mesto Evrope, slovesnost ob prevzemu naziva

Ljubljana, 13. 1.2016 - Pred ljubljansko mestno hišo so popoldne s slovesno prireditvijo obeležili začetek leta, v katerem se Ljubljana ponaša z nazivom Zelena prestolnica Evrope. "Danes vsi prisotni v srcu nosimo ponos, da smo zmagovalci na enem od najpomembnejših področij pri razvoju našega planeta," je pred več sto zbranimi poudaril ljubljanski župan Zoran Janković.


Po besedah ljubljanske podžupanje Tjaše Ficko, ki ima največ zaslug za naziv Zelena prestolnica Evrope, današnji dan pomeni izjemen ponos tako za ekipo, pa tudi - kot upa - za Ljubljančane. "Upam, da bomo skupaj lahko ponosni na to nagrado. Vsi pa vemo, da je to hkrati ponos in priznanje za preteklo delo, obenem pa tudi obveza za prihodnje delovanje, tako da si bomo skupaj prizadevali biti čim boljši in še bolj zeleni," je povedala.

VIDEO

Na trgu pred mestno hišo pa so predstavili še dve novosti. Prva je informacijska točka v obliki dveh lesenih paviljonov, ki jih je postavil Riko. Tu bodo obiskovalci dobili potrebne informacije, si ogledali različne izdelke. Potekali pa bodo tudi razni dogodki in delavnice.

Pred mestno hišo pa je prostor našla tudi lesena instalacija srca s stetoskopom za srčni utrip, ki ga lahko posnamejo meščani in ostali mimoidoči. Med snemanjem srčnega utripa srce bije po ritmu ter se obarva zeleno.