sreda, 17. februar 2016

V Cityparku poteka festival LEGO kock

Ljubljana, 17.2.2016 - V Cityparku, največjem nakupovalnem središče pri nas v času zimskih počitnic poteka veliki LEGO festival, z njim pa več kot tona LEGO kock v različnih barvah in velikostih.



Potekal bo do nedelje, 28. februarja, ko bodo obiskovalci Cityparka lahko občudovali številne skulpture iz LEGO kock: babuško, ki so jo sestavljali kar 151 ur, 110 kilogramsko medvedko, kamelo in krokodila, na ogled pa bodo tudi skulpture junakov iz filmov Svet igrač in Vojna zvezd. Ravno skulptura kapitana Rexa je najtežja izmed vseh, saj je zgrajena iz kar 140 kilogramov LEGO zidakov.



»Na LEGO festivalu je zbranih največ LEGO kock na enem mestu. K občudovanju resnično izjemnih skulptur ter razigranem druženju in ustvarjanju z najbolj prepoznavno kreativno igračo na svetu vabimo vse, male in velike otroke ter starše, ki želijo sprostiti svojo domišljijo,« je povedal direktor Cityparka Toni Pugelj.



LEGO skulpture so postavljene skozi celotno nakupovalno središče, vsak dan pa so otrokom na voljo tudi igralnice s kupi LEGO kock, za najmlajše še LEGO DUPLO kocke. Ob sobotah, ob 10., 11., 17. in 18. uri, ter nedeljah, ob 10. in 11. uri, bodo potekala različna tekmovanja in igre. Obiskovalci se bodo podali v iskanje zlate LEGO kocke, ki je na ogled samo na posebnih festivalih, po predloženih načrtih bodo sestavljali mini LEGO skulpture, pomerili se bodo lahko tudi v sestavljanju najvišjega stolpa in najdaljšega mostu ter poskusili srečo v LEGO ribarjenju.

Unikatne skulpture so sestavili tovarni LEGO na Češkem. Razstava sedaj potuje po različnih evropskih državah. Pri nas so jo postavili na ogled v celjskem Citycentru, mariborskem Europarku, zdaj pa je v Ljubljani – v Cityparku in Centru Interspar Vič.


Besedilo: Janez Platiše
Foto: Robert Krumpak