torek, 10. januar 2017

40. obletnica družbe Hoteli Bernardin

Za portoroško hotelsko podjetje Hoteli Bernardin je bil danes lep in srečen dan ker je bil ravno na dan ko je potekala slovesnost ob 40. obletnici obstoja podpisan dogovor z bankami o pogojih za finančno prestrukturiranje. Gre za 27 milijonov evrov. "Ta bo omogočil investiranje in normalen razvoj podjetja," je pojasnil predsednik uprave Hotelov Bernardin Andrej Prebil.

foto platise-5854

Minister Počivalšek je v nagovoru poudaril: "Vsekakor si bolj želim lastnikov in privatizacije iz panoge, kot pa finančnih ustanov in holdingov" in nadaljeval: "Smo priča rasti nočitev, ki so se v letu 2016 zelo približale 11 milijonom. Žal pa prihodki rastejo prepočasi, so prenizki, zato so poslovni uspehi turističnih podjetij slabi. Skratka, prihodki rastejo počasneje, kot rastejo nočitve. Poleg tega pa so povprečne cene za hotelsko sobo prenizke, če se primerjamo s severom in zahodom."

foto platise-5909

Minister je izpostavil še problem lastništva turističnih podjetij in dejal: "Ne morem napovedati, v katero smer bo šla privatizacija. Skoraj z gotovostjo pa lahko rečem, da se slabe zgodbe, ki jih imate tukaj kar nekaj, pa jih ne bom zdaj imenoval, ne bodo več ponovile."

foto platise-5892

Andrej Prebil je v nagovoru prvič javno predstavil idejne načrte: "Pri prenovi GH Bernardin bomo preuredili tudi zunanjo podobo hotela. Arhitekt Milan Tomac je predvidel posebno rekonstrukcijo balkonov, ki bodo vplivale tudi na energetsko učinkovitost stavbe. Predvidel pa je tudi povečanje sob in spremembo vhoda v hotel. Del prenove si želijo izvesti že pred sezono."

foto platise-5856

Hoteli Bernardin so sicer začeli praznovati obletnico že lani, ko so z Obalnimi Galerijami Piran postavili razstavo umetniških del.

FOTOGALERIJA - kliknite na fotografijo in pričelo se bo predvajanje


Po poročanju dnevnika Delo pa si Hoteli Bernardin prizadevajo dezinvestirati (prodati) svoje poslovne enote Hoteli Simonov Zaliv in hotelsko naselje Salinera v Strunjanu.