petek, 4. avgust 2017

Novi pametni telefon Moto G5S in Moto G5S Plus

Pred nekaj dnevi je Lenovo, oziroma njegova podružnica Motorola Mobility, predstavila posebno izdajo pametnih telefonov Moto G5S in Moto G5S Plus. Nova telefona Moto G5S in Moto G5S Plus prinašata vrsto pomenljivih nadgradenj v primerjavi s predhodnikoma Moto G5 in Moto G5 Plus.

Moto G5S je hiter pametni telefon. Odet je v kovinsko ohišje, izdelano iz enega kosa aluminija, zato ni le lep, temveč tudi trpežen. Nadgrajena baterija v modelu Moto G5S ima kapaciteto 3000 mAh, zato zlahka ponudi celodnevno avtonomijo delovanja*. Tehnologija hitrega polnjenja TurboPower™ pa v samo 15 minutah polnjenja doda do 5 ur uporabe.*

Posebna izdaja Moto G5S ima vgrajeno kamero ločljivosti 16 Mpik in sistem faznega samodejnega ostrenja (PDAF). Tehnologija hitrega ostrenja poskrbi, da ne boste zamudili idealnega posnetka. Za skupinske selfije pa skrbi širokokotna prednja kamera ločljivosti 5 Mpik, ki je opremljena z LED-bliskavico – za kakovostne posnetke tudi v nočnem času.

Moto G5S ima vgrajen 5,2-palčni zaslon polne visoke ločljivosti (1080p), ki prikazuje živobarvno sliko. Telefon ima vgrajen osemjedrni procesor (takta 1,4 GHz)**, ki zagotavlja tekoče delovanje aplikacij, brskanje po spletu in ogled videa brez zatikanja. V mobilnih omrežjih 4G omogoča visoke hitrosti prenosa podatkov***. Vgrajen bralnik prstnih odtisov lahko uporabite za odklep telefona, navigacijo po zaslonu ali pa drug namenski gumb, denimo mobilna plačila****. Moto G5S vsebuje tudi najnovejše rešitve Moto Experiences, kot sta funkciji Night Display ter Quick Reply.



Najboljši telefon v družini Moto G je posebna izdaja Moto G5S Plus. Vgrajeno ima dvojno kamero, ki je bila do sedaj rezervirana le za premijske modele. Dve hrbtni kameri z ločljivostjo 13 Mpik in programsko opremo za izboljšavo fotografij omogočata večjo svobodo fotografiranja, ustvarjanje profesionalnih portretov, dodajanje učinka zamegljenega ozadja itd. Svojim fotografijam lahko s črno-belo zamenjavo ozadja dodate povsem nov videz*****. Prednja kamera ločljivosti 8 Mpik pa poleg LED-bliskavice premore še nov panoramski način zajema fotografije.

Moto G5S Plus po velikosti in obliki spominja na premijske naprave. V celoti kovinsko ohišje ima vgrajen 5,5-palčni zaslon polne visoke ločljivosti, pod njim pa se nahaja bliskovito hiter osemjedrni procesor Qualcomm® Snapdragon™ s taktom 2,0 GHz in zmogljivo grafiko. Tudi ta telefon se povezuje v mobilna omrežja 4G LTE in dosega visoke hitrosti prenosa podatkov***.

3000 mAh baterija* nudi cel dan užitkov, s tehnologijo TurboPower™ pa se hitro napolni. Za dodatnih 6 ur avtonomije zadostuje že 15 minut polnjenja.* Bralnik prstnih odtisov tudi v telefonu Moto G5S Plus omogoča vse – od odklepanja telefona do mobilnih plačil.**** Seveda ne manjkajo niti nove rešitve Moto Experiences in druge namenske aplikacije.

Nova Moto G5S in Moto G5s Plus bosta v regiji EMEA naprodaj konec poletja, njuni priporočeni prodajni ceni pa se bosta od 249 do 299 evrov.

* Baterija mora biti znatno izpraznjena, hitrost polnjenja se ob višji stopnji napolnjenosti baterije upočasni. Trajanje baterije je informativne narave in temelji na mešanem profilu rabe. Mešani profil predvideva rabo Motorola naprav v omrežju 4G LTE z odlično pokritostjo, vsebuje pa tako aktivno rabo naprave kot čakanje v pripravljenosti. Privzete nastavitve telefona so prilagojene mešanemu profilu rabe. Dejanske zmogljivosti baterije so odvisne od večih dejavnikov, kot so moč signala, nastavitve omrežje, delovna temperatura, raba govornih in podatkovnih komunikacij, raba aplikacij ipd.

** Hitrosti delovanja jeder se lahko razlikujejo, procesor ne deluje stalno s polno zmogljivostjo.

*** Nekatere funkcije in lastnosti izdelka so odvisne od mobilnega omrežja in mobilnega paketa ter so del pogodbenih obveznosti in lahko ustvarijo dodatne stroške. Motorola in mobilni operaterji si pridržujejo pravico do sprememb.

**** Za delovanje potrebuje tehnologijo NFC in ustrezno aplikacijo. Prsti odtis služi kot avtorizacija/potrditev nakupa.

***** Izbrani črno-beli načini in funkcija zamenjave ozadja so še v preizkusni fazi.