sreda, 5. september 2018

V Šmarju pri Jelšah bo potekal 4. Pravi čili festival

Pred štirimi leti je v Šmarju pri Jelšah zaživel Pravi čili festival, dogodek, ki na enem mestu združuje ljubitelje pikantnega. Lani ga je obiskalo preko 5.000 ljudi, kar ga uvršča med največje tovrstne dogodke v Evropi. V soboto, 8. septembra, bodo Šmarje pri Jelšah zopet zaživele v pikantnem dogajanju, program pa bo zanimiv za vse generacije.
V Šmarjah pri Jelšah bo že 4. Pravi čili festival, ki je eden najodmevnejših v tem delu Evrope
Najmlajši se bodo učili in zabavali na delavnicah in z animiranim programom, vse ostale pa čaka druženje ob pokušinah, dobri glasbi in zabavi. Med več kot 30 razstavljalci boste na primer lahko poskusili tudi edinstveno vino na svetu, narejeno iz čilija. Chillino je nagrajeno vino s kmetije Vizjak in vinogradništva Kolar, osvaja pa ves svet.

Lanskoletno tekmovanje za Zalti habanero ali kdo poje najbolj pekoč čili.


Vrhuncu celodnevnega dogodka pa bomo lahko zaploskali ob 17. uri, ko bo na sporedu tekmovanje za Zalti habanero ali kdo poje najbolj pekoč čili. Po besedah idejnega vodje dogodka, Matica Vizjaka, se takrat ustavi celotno dogajanje in vsi spremljajo pogumne tekmovalce. Komu bo lanskoletna čili kraljica predala krono letos, bo znano v kratkem. www.ljubiteljicilija.si