ponedeljek, 12. november 2018

Pregled dogodkov Policijske uprave Ljubljana

V preteklih 24urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 123 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 48 dogodkov, s področj javnega reda in miru 3 dogodkov in s področja prometne varnosti 47 dogodkov.Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 9 vlomov in 2 poškodovanji tuje stvari. S področja prometne varnosti so obravnavali 9 prometnih nesreč z materialno škodo in prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju, 2 osebi sta bili pridržani in 1 krat v zasebnem prostoru.Vlomi:
Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 9 vlomov, od tega je v 6 primerih ostalo pri poskusu. Na Viču so neznani vlomili v stanovanje ter odtujili nekaj gotovine in nakit. Lastnika so oškodovali za nekaj deset evrov. V Centru Ljubljane so neznanci vlomili v prodajalno, odtujili so cigarete. Podjetje so oškodovali za okoli 2500 evrov. V Grosuplju je bilo vlomljeno v prostore društva. Glede na zbrana obvestila naj nebi bilo odtujeno nič. Povzročeno pa je bilo za nekaj sto evrov materialne škode.

Prijeta osumljenka Ljubljana:
Policisti so bili obveščeni, da je na Dolenjski cesti neka ženska na več vozilih prerezala pnevmatike. Na kraju so posredovali policisti, ki so prijeli 31-letno osumljenko. Ugotovljeno je bilo, da je 31-letnica ob Dolenjski cesti v Ljubljani prerezala pnevmatiko na parkiranem osebnem vozilu znamke Toyota Rav 4, osebnem vozilu znamke Mercedez Benz in vozilu Audi A4. Policisti so ji v postopku zasegli tudi lovski nož na preklop. Z dejanji je lastnikom povzročila za nekaj sto evrov materialne škode. Ko bodo zbrana vsa obvestila bo zoper osumljenko podana kazenska ovadba.

Prometna nesreča Logatec:
Včeraj nekaj pred 20. uro so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o
prometni nesreči s poškodbami pri kraju Logatec. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Logatca proti Petkovcu. Ko je pripeljal na odsek ceste, kjer vozišče regionalne ceste poteka v dolg desni pregledni ovinek, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo (kršitev 1. odstavka 45. člena ZPrCP) izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v levo na travnato površino kjer je trčil v cestni smernik. Po trčenju v cestni smernik je vozilo zdrselo naprej po travnati nabrežini in nato preko gozdne poseke gozd, kjer je silovito trčilo v drevesi.

Voznik je v nesreči utrpel poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC Ljubljana, kjer je bila zanj izdana odredba za strokovni pregled, da se ugotovi prisotnost alkohola med vožnjo. Ugotovljeno je bilo tudi, da med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom. V vozilu je bil tudi potnik, ki je prav tako utrpel poškodbe in je bil s kraja odpeljan v KC Ljubljana. Tudi za njega je bilo ugotovljeno, da med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo, ko bodo zbrana obvestila bo zoper voznika sledil ustrezen ukrep.

Najdena sumljiva pošiljka:
Danes okoli 7. 30 ure je bil OKC PU Ljubljana obveščen, da so v glavno pisarno državnega organa na Šubičevi ulici prijeli več sumljivih pisemskih pošiljk. Na kraju posredujejo policisti, ki so kraj zavarovali in gasilci, ki izvajajo aktivnosti, ki so ob takšnih dogodkih predvidene.

Ugotovljeno je bilo, da je v glavno pisarno DZ prišlo 8 papirnatih ovojnic na
različne prejemnike. V vsaki ovojnici je bilo malo prašnate snovi bele
barve. Osebi, ki sta bili v stiku s kuvertami sta še vedno izolirani.
Kuverte so bile predane veterinarski službi, rezultati prvih analiz bodo
znani čez nekaj ur.

Istega dne okoli 10. ure so sumljivo pošiljko prejeli še v glavni pisarni občinskega organa v Ljubljani. V prispeli ovojnici je bila prašnata snov. Ovojnico so prevzeli pristojni iz med. fakultete, rezultati prvih analiz bodo znani čez nekaj ur. Po opravljeni analizi so ugotovili, da ne gre za nevarno snov. Podrobna analiza snovi bo znana v prihodnjih dneh.