sreda, 3. februar 2021

Na delovnem kosilu sta se srečala predsednik Pahor in ljubljanski nadškof Zore #video

Ljubljana, 3.2.2021 - Ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. Stanislav Zore je na ljubljanski nadškofiji sprejel na delovnem kosilu predsednika Republike Slovenije gospoda Boruta Pahorja.



V okviru srečanja sta oba sogovornika spregovorila o obeležitvi spomina na žrtve epidemije COVID-19, skupnemu pokroviteljstvu festivala Stična mladih, ki letos obhaja 40. obletnico, vabilu svetemu očetu Frančišku za obisk naše države ter praznovanju 30-letnice samostojnosti Slovenije.

Posebno sočutje sta izrazila do bolečine ljudi, katerih svojci so izgubili življenje v času epidemije. Soglašala sta, da je potrebno razmisliti o simbolnem in pietetnem poklonu umrlim in izmenjala zamisli o načinih in možnostih za to.

VIDEO

Predsednik Pahor je poudaril, da bo 40. Stična mladih potekala v letu, ko bomo Slovenke in Slovenci praznovali 30-letnico samostojne Slovenije. Jubilejno srečanje slovenske katoliške mladine bo potekalo pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja in Slovenske škofovske konference.

VIDEO

Ob pomembnih obletnicah Republike Slovenije in Stične mladih sta predsednik republike in nadškof Zore ponovila, da bi se razveselili, ko bi Slovenijo obiskal papež Frančišek.

Nadškof Zore in predsednik Pahor sta izrazila podporo konstruktivnim odnosom med Katoliško cerkvijo in državo ter nadaljevanju reševanja odprtih vprašanj.

Foto: Matjaž Klemenc/UPRS
Video: UPRS