ponedeljek, 23. avgust 2021

Lani je bilo v akciji Za srce Afrike zbrano 221.547 evrov

Ljubljana, 23.8.2021 - Slovenska karitas je na novinarski konferenci predstavila letošnji dobrodelni akciji Za srce Afrike in Z delom do dostojnega življenja, ki potekata v od 15. avgusta do 15. septembra 2021. Na novinarski konferenci so sodelovali misijonarka v Burundiju, s. Vesna Hiti, dr. Robert Kokalj, veleposlanik in vodja Sektorja za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč na Ministrstvu za zunanje zadeve RS, darovalka Alojzija Ocepek in Jana Lampe, vodja mednarodne pomoči pri Slovenski karitas.



Slovenska karitas letos 16. leto zapored zbira sredstva za humanitarno in razvojno pomoč najrevnejšim otrokom in družinam v Afriki. Z zbranimi sredstvi v dobrodelni akciji Za srce Afrike in v sodelovanju s slovenskimi misijonarji in lokalnimi Karitas blaži stiske revnih, predvsem na revnem podeželju v osrednjem delu Afrike (Ruanda, Burundi, Centralnoafriška republika), na Madagaskarju in drugje. Lani je bilo v akciji Za srce Afrike zbranih 221.547 evrov.



Vsakoletna pomoč iz Slovenije, ki je bila v lanskem letu izjemna, omogoča boljše osnovne pogoje za preživetje in življenje na območjih Afrike, kjer živi 250.000 ljudi. V zadnjih 15. letih je bilo s pomočjo zbranih sredstev v akciji Za srce Afrike in ob sofinanciranju posameznih projektov s strani Ministrstva za zunanje zadeve RS in Misijonskega središča zgrajenih ali obnovljenih in opremljenih 7 šol in vrtec, 6 zdravstvenih centrov, center za fizioterapijo, 4 porodnišnice ter 18 vodnjakov. S hrano rešenih ogromno življenj podhranjenih otrok. Svoj dar lahko darovalci prispevajo z SMS AFRIKA in AFRIKA5 na 1919 ali preko TRR Slovenske karitas.



S pomočjo akcije  Z delom do dostojnega življenja je omogočeno tudi delo domačinom, kar prinaša možnost preživetja in upanje za boljšo prihodnost v domačem okolju. Lani je v programu sodelovalo 729 darovalcev iz Slovenije (botri), ki so z mesečnim darom podpirali plačilo za delo staršev iz več kot 320 revnih družin v Afriki. Družinam v Afriki Karitas pomaga tudi z nakupom koz v akciji Kupim kozo.

Več o akciji preberite na  https://www.karitas.si/dobrota-slovencev-lajsa-zivljenje-vec-kot-250-000-revnim-v-afriki-porocilo-z-novinarske-konference-za-srce-afrike-2021/

Foto: Karitas