ponedeljek, 23. avgust 2021

Manca Izmajlova navdušila občinstvo Ruske dače

Manca Izmajlova dobro pozna občinstvo Ruske dače in jo s svojim programom vsakič znova navduši. Lani je razprodala dva koncerta, letos pa je v družbi Benjamina Izmajlova na violini in Olge Ulokine na klavirju ponovno prevzela svoje zvesto občinstvo z jagodnim izborom pesmi različnih žanrov in glasbenih obdobij, od baroka, prek romantike do leta 2000.



Izbor pesmi, ki jih je umetniška trojica pripravila za Zvezdni večer, je bil res zvezdniški. Slišali smo tako glasbo iz muzikalov, kot sta The Sound of Music in My Fair Lady, pa glasbo obdobja romantike, kot znamenito Habanero iz opere Carmen, pa Barcarolle iz Hoffmanovih pripovedk ali Tihe ustnice iz Vesele vdove, do baroka in Händlove Ombra mai fu.



V instrumentalnem delu pa smo slišali dunajske viže, pa tudi znameniti Čsardas, čudovito Meditacijo iz opere Thais. Nadaljevanje je bilo še živahnejši, Funiculi, funicula, Torna a Surriento, pa Adios Nonino in Los Pajaros Perdidos Astorja Piazzolle, nato pa šopek slovenskih pesmi Nad mestom se dani, Zemlja pleše, Mlade oči in Slovensko dekle. Za veliki finale pa magični zaključek s poznano Večerni zvon.



Manca poje pesmi v 24 jezikih in ta večer je pokazala svoje jezikovno razkošje v angleškem, nemškem, italijanskem, španskem, francoskem, ruskem in slovenskem jeziku.



Manca je še enkrat več dokazala, da ni le izvrstna pevka raznolikih žanrov in jezikov, temveč tudi odlična pripovedovalka zgodb o dogajanju okoli pesmi oziroma ali širšega konteksta, v okviru katerega so pesmi nastajale.



Skratka, na Ruski dači je bil res pravi, zvezdni in zvezdniški večer.



Foto: Sašo Radej