torek, 14. december 2021

Do praznične smrečice s prostovoljnim prispevkom

Snovik, 14.12.2021 - V Termah Snovik pri svojem delovanju veliko pozornost posvečajo odgovornemu ravnanju z okoljem, v katerem delujejo in ga tudi aktivno sooblikujejo. Že več let zapored se tako pridružujejo akciji »Darila gozda vašemu domu« Zavoda za gozdove Slovenije, ki pridobivanje okrasnih drevesc iz slovenskih  gozdov usmerja na način, ki je prijazen do gozda in narave. Smrečico iz lastniškega gozda Term je že mogoče naročiti in se dogovoriti za prevzem. Vsi vaši prostovoljni prispevki, zbrani za podarjene smrečice, bodo v celoti namenjeni v dobrodelni namen. Domača okrasna drevesca so pridelana na način, ki najmanj škoduje našemu naravnemu okolju, upoštevajoč način pridelave ter prevoz na tržišče, saj imajo nizek ogljični odtis. Okrasna drevesca, ki so bila posekana v skladu z usmeritvami Zavoda za gozdove, so bila pridobljena brez škode za gozd. Praznične smrečice letos nosijo rumeno nalepko, na kateri je med drugim navedeno tudi gozdnogospodarsko območje, v katerem je bilo drevesce pridobljeno. Okrasna drevesca iz gozdov lahko pridobivajo le lastniki gozdov. 

Ker so božični prazniki že pred vrati, jih napolnite z upanjem in dobrimi mislimi. Pričarajte si praznično vzdušje z izbrano okrasno smrečico iz gozda, s prostovoljnim prispevkom za smrečico pa delite upanje tudi za druge. Prostovoljne prispevke boste lahko oddali na recepciji Term Snovik.

Za okrasno praznično smrečico se dogovorite na telefonski številki 041 837 286. Velja tudi priporočilo, da smrečico postavite v stojala z vodo, tako boste dlje časa uživali v darilu gozda na vašem domu