torek, 5. julij 2022

Pridite na Kneippov dan v Terme Snovik



Snovik - V Termah Snovik s svojo ponudbo sledijo Kneippovim načelom zdravega načina življenja, katerega vir so darila narave. S Kneippovimi načeli se lahko še bolje spoznate na Kneippovem dnevu, ki bo v soboto, 9. 7. 2022. Kneippov dan je namenjen krepitvi imunskega sistema, razvajanju, sprostitvi v naravi in spoznavanju načinov za zagotavljanje zdravega življenja brez obremenitev in stresa. Namenite ta dan le sebi, preživite ga v naravi in ga namenite ravnovesju telesa in duha.

Pripravljajo odličen program s posebnimi gostjami. Osrednja gostja s srečanjem ob zgodbah na temo zdravilnosti vode bo Špela Kaplja, ki bo na okrogli mizi spregovorila o zdravilnih lastnostih vode, udeleženci boste spoznali celostno življenjsko filozofijo Sebastina Kneippa za ravnovesje telesa in duha na Kneippovi bosonogi poti, srečanje pa se bo zaključilo z vodeno meditacijo z Mateo Pavli Žnider, ki je certificirana terapevtka in maginja Zelene magije.


PROGRAM KNEIPPOVEGA DNE

 

Prvi del:

 

 9.30 - 10.00 Zbiranje na terasi pred vhodom v Terme Snovik

10.00 - 12.00 VODA PRIPOVEDUJE: srečanje ob zgodbah na temo zdravilnosti vode s Špelo Kapljo, avtorico knjige Kako se ljubi reka in pripovedovalko zgodb

O zdravilnih lastnostih vode bo na svoj edinstven način spregovorila osrednja gostja Špela Kaplja, avtorica knjige Kako se ljubi reka in pripovedovalka zgodb. V razpravi ob okrogli mizi bodo sodelovali tudi Barbara Strajnar iz Občine Kamnik, Mija Bokal kot predstavnica projekta Mreže vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah in Katarina Hribar, direktorica Term Snovik.


 

Zaradi omejenega števila udeležencev vas prosijo, da se na dogodek prijavite do 7. julija 2022 na barbara.strajnar@kamnik.si ali po telefonu 041 216 963. Ker bo dogodek potekal na prostem ob Kneippovi bosonogi poti, priporočajo, da imate s seboj podlago za sedenje.

 

Dogodek organizira LAS Srce Slovenijev sodelovanju s Terme Snovik- Kamnik d. o. o. in Občino Kamnikv okviru projekta sodelovanja LAS Mreža vodnih poti v Kamniško-Savinjskih Alpah, ki jesofinanciran s strani Evropske unijeiz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije.

 

 Drugi del:

 

12.00 - 14.00 Voden pohod po Kneippovi bosonogi poti po 3,2 km dolgi nagrajeni NAJ tematski poti 




 

Program vključuje: 

·        spoznavanje s Kneippovo življenjsko filozofijo zdravega načina življenja

·        naravno refleksno masažo z bosonogo hojo po 11ih naravnih elementih

·        preizkus Kneippovih hidroterapij

·        okusno Kneippovo presenečenje (Kneipp malica)

·        test vseh petih čutil (vonj, vid, sluh, tip in okus)


Bosonoga pot bo prebudila vse vaše čute. Udeleženci se boste sprva za ogrevanje bosi sprehodili po krajši bosonogi poti, od tu pa na 3,2 km dolgo tematsko pot, nagrajeno leta 2018. Bosonoga pot je opremljena z dvanajstimi vadbenimi elementi. Pot poteka po travniku, pesku, skozi gozd ter drugih naravnih materialih. Majhne mišice stopala se bodo krepile na mehkobi trave, lubja, zemlje, peska, tudi vodnih kamnov. Na poti lahko v naravnem okolju izvajate tudi druge Kneipp terapije kot sta štorkljasta hoja in kopel rok. Skupaj bomo odkrivali blagodejne učinke zelišč na našem lastnem zeliščnem vrtu. Na poti vas čaka tudi okusni prigrizek izključno lokalnih dobrot. 




 

14.00 - 15.00  Sprostitvene tehnike – vodena meditacija z Mateo Pavli Žnider, ki je certificirana terapevtka in maginja Zelene magije (spoznajte terapevtko na https://www.jasnovidnikrt.si/).

 

Prvi del programa je za prijavljene udeležence brezplačen, saj je sofinanciran s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije. Drugi del pa stane 32 EUR za zunanje obiskovalce in 28 EUR za apartmajske goste term. Prijave na drugi del Kneippovega dne na animacija@terme-snovik.si ali preko telefonske številke 01 83 44 100 ali na recepciji Term Snovik.





Po zaključku programa vas vabijo, da se osvežite in zaplavate v bazenih s termalno vodo in pustite razvajati vaše brbončice z okusno lokalno hrano restavracije Potočka. Prav tako pa se boste lahko seznanili s Kneippovimi tretmaji in masažami. 

 

***

V Termah Snovik so razvili edini celostni Kneipp center v Sloveniji, kjer boste imeli priložnost, da ga spoznate v času vašega bivanja ali enodnevnega obiska kar preko petih stebrov, ki jih je postavil Sebastian Kneipp, nemški duhovnik ter vodni in fito terapevt. Za ohranjanje zdravja telesa in duha so potrebni: voda, zelišča, gibanje, prehrana in zdrav življenjski slog. Ker si je sam že v mladosti s kopanjem v hladni Donavi pozdravil tuberkulozo, se je odločil, da bo življenje posvetil zdravljenju ljudi z naravnimi elementi. Kneippova življenjska filozofija je preprosta in primerna za vsakogar. Za več informacij vas vabijo, da obiščete https://www.terme-snovik.si/sl/knajpanje.

 

Foto: Terme Snovik