sobota, 31. december 2022

Predsednica Nataša Pirc Musar na silvestrski večer v Ljubljani obiskala dežurne policiste in gasilce

Ljubljana, 31.12.2023 - Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je, na silvestrski večer, obiskala dežurne policiste in gasilce, ki bodo zadnjo noč v letu preživeli na delovnem mestu in poskrbeli, da bodo ljudje dobili pomoč, če jo bodo potrebovali.



Predsednica republike je obiskala policistke in policiste na postaji Prometne policije Ljubljana ter gasilce v Gasilski brigadi Ljubljana, naši najstarejši poklicni gasilski enoti, ki je v iztekajočem se letu obeležila 100. obletnico ustanovitve.

Predsednica Pirc Musar se je ob tej priložnosti policistkam in policistom posebej zahvalila za pomembno poslanstvo, ki ga opravljajo na področju preventivnih dejavnosti, s katerimi spodbujajo varnost v prometu in nasploh, gasilkam in gasilcem pa za izjemno delo, ki so ga bili opravili v času gašenja poletnih požarov.




Z obiskoma je predsednica republike ob izteku leta 2022 želela izraziti hvaležnost vsem srčnim posameznicam in posameznikom, ki vse dni v letu, tudi ob praznikih, vestno in nesebično izpolnjujejo svoje poslanstvo v dobrobit skupnosti. Policistke in policisti ter gasilke in gasilci so del te pomembne in navdihujoče skupine ljudi. Svoje poklicno in prostovoljno delovanje posvečajo ljudem in jim pomagajo, zaradi česar si zaslužijo naše priznanje in spoštovanje.

Foto: Katja Kodba/STA (fotografije s policijske postaje) in Boštjan Podlogar/STA (fotografije z gasilske postaje).