ponedeljek, 2. januar 2023

Predsednica Nataša Pirc Musar je obiskala MD Malči Beličeve in Dom upokojencev Center

Ljubljana, 2.1.2023 - Na drugi dan novega leta je predsednica republike nadaljevala tradicijo, pričeto na silvestrski večer, in se osebno zahvalila srčnim posameznicam in posameznikom, ki vse dni v letu, tudi ob praznikih, vestno in nesebično izpolnjujejo svoje poslanstvo v dobrobit skupnosti. Obiska predsednice republike sta nosila tudi pomembno sporočilo o pomenu sožitja in sodelovanja med generacijami, ki sta temelja sodobne, vključujoče družbe.



Najprej se je predsednica republike srečala z otroki, ki so novoletne praznike preživeli v Mladinskem domu Malči Beličeve, in z zaposlenimi. Mladinski dom Malči Beličeve že več kot 90 let deluje na področju vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov med 6. in 14. letom starosti, ki se soočajo s čustvenimi in vedenjskimi motnjami. Zaposleni skrbijo za otroke in mladostnike vse dni v letu in jim zagotavljajo celodnevno oskrbo in oporo pri vsakodnevnih izzivih. Poleg tega osnovnošolcem in srednješolcem, ki obiskujejo druge izobraževalne ustanove, zagotavljajo tudi varstvo, zdravstveno nego, vzgojo in prevzgojo ter celotno pomoč pri izobraževanju.




Zatem je predsednica republike obiskala stanovalke in stanovalce v enoti Tabor, ki deluje v okviru Doma upokojencev Center v Ljubljani, ter tam zaposlene in prostovoljce. Vodilo ljubljanskega Doma upokojencev Center je spoštovanje drug drugega, strokovnost in prijaznost do vseh. Zaposleni in prostovoljci v tem duhu skozi vso leto pripravljajo raznovrstne aktivnosti, s katerimi žlahtnijo vsakdan stanovalk in stanovalcev.




Foto: Boštjan Podlogar/STA.