četrtek, 28. december 2023

Božična zgodba in jaslice navdušile obiskovalce v Snoviku

Turistično društvo Tuhinjska dolina je pripravilo tradicionalno prireditev z živimi jaslicami in razstavo jaslic različnih ustvarjalcev.

Snovik, 26. 12. 2023 - Božični večer je bil v Snoviku še posebej čaroben, saj so ga zaznamovale žive jaslice in razstava jaslic, ki so jih izdelali domačini in gostje iz bližnjih krajev. Prireditev, ki jo je organiziralo Turistično društvo Tuhinjska dolina pod vodstvom Manje in Rajka Žebaljec ter Zdenke Klančnik, je bila namenjena ohranjanju dediščine in sporočilu božične zgodbe.



Obiskovalci so se lahko sprehodili po prireditvenem prostoru pri Termah Snovik, kjer so bili postavljeni hlevček z Jožefom in Marijo z osličkom, angelčki, sveti trije kralji na konjih, pastirji in ovčke. Vse te like so upodabljali člani društva in drugi prostovoljci, ki so nosili unikatne kostume in izražali govorico svojih teles. Poleg tega so lahko občudovali razstavo jaslic, ki so jih izdelali različni ustvarjalci iz Tuhinjske doline in okolice. Jaslice so bile različnih velikosti in materialov, od lesa, gline, slame, papirja, volne, kovine do plastike.

Prireditev je bila spremljana tudi z glasbenim programom, ki so ga izvedli instrumentalisti na pihalih Teo, Benjamin, David Ažbe in Tim pod vodstvom Edija, pevci in pevke PZ Solidarnost iz Kamnika pod vodstvom Uroša Gorenca, Citrin band s pevkami Lano, Tjašo in Klaro ter otroški pevski zbor župnije Šmartno v Tuhinju pod vodstvom Katje Urankar. Obiskovalci so lahko prisluhnili zimzelenim božičnim melodijam, ki so ustvarjale praznično vzdušje.



Prireditev je bila zelo uspešna in je navdušila tako domačine kot turiste, ki so si želeli doživeti nekaj drugačnega in posebnega. Obiskovalci so bili zadovoljni in praznično razpoloženi, saj so si lahko ogledali jaslice, uživali v glasbi in se sprostili ob kuhanem vinu in domačem čaju. Prireditev je bila tudi priložnost za medsebojno druženje in izmenjavo voščil.

Turistično društvo Tuhinjska dolina je s to prireditvijo pokazalo, da je božič več kot le darila in okraski. Je čas, ko se spomnimo rojstva malega kralja, ki je prinesel ljubezen in mir na svet. Je čas, ko se zahvalimo za vse, kar imamo, in si zaželimo sreče in zdravja za prihodnost. Je čas, ko se povežemo z našo družino, prijatelji in skupnostjo. Je čas, ko se prepustimo čarobnosti jaslic.



Če ste prireditev zamudili, pa si jaslice še vedno lahko ogledate v mobilnem prireditvenem prostoru pri Termah Snovik do 2. januarja 2024 med 15. in 17. uro.

Foto: TD Tuhinjska dolina