četrtek, 7. december 2023

Koncert Vlada Kreslina Generacija 1953 VIDEO

Ljubljana, 6. 12. 2023 - Vlado Kreslin je obeležil prvih 70 let s tremi nastopi v Cankarjevem domu in na prvem, to je 6.12., sem bil tudi jaz. Res se poznava že dolgo, še več, lahko se pohvalim, da sem za revijo STOP napisal reportažo s koncerta njegove takratne skupine Horizont, ki je bil v Študentskem naselju julija 1976. Da, takrat je še imel lase in še ni nosil klobuka.

Tokratni koncert je pričel kot solist za bobni.

Tokratni koncert je pričel kot solist za bobni (tako je tudi kot mladenič pričel svojo glasbeno kariero), potem pa so se mu na odru pridružili še člani skupine Mali bogovi. Z njimi nas je uspešno popeljal skozi svojo bogato zgodovino in sicer vse do današnjih dni, ko je luč sveta ugledala njegova nova kompaktna plošča Kje si bla doslej, kjer  mu družbo delajo še pevke Masayah, Marina Martensson in hčerka Ajdina in tako nič čudnega, da jih je povabil tudi na oder.

Sem pa na koncertu morda pogrešal kakšnega njegovega starejšega glasbenika.

Sem pa morda pogrešal kakšnega njegovega starejšega glasbenika, ki mu je delal družbo v skupinah Horizont in Martin Krpan da, manjkal je tudi spomin na leto 2000,ko smo se uvrstili na evropsko nogometno prvenstvo. Ob tej priliki je skupaj z Lovšinom in Predinom posnel nogometno himno Slovenija gre naprej, še več, fantje so pred 10.000 našimi navijači z njo nastopili tudi v Amsterdamu. No, važno je, da smo se po dolgih in sušnih letih Slovenci spet uvrstili na evropsko nogometno prvenstvo, ki bo drugo leto v Nemčiji. 

VIDEO


Za Kreslinov podpis so oboževalke in oboževalci stali v dolgi vrsti.



















 

VIDEO
 


Dragan Bulić, upokojeni glasbeni urednik Radia Slovenija.







Besedilo: Dragan Bulić
Foto-video: Janez Platiše