ponedeljek, 18. december 2023

Rusalke v Štepanjskem naselju pripravile odmeven večer poezije #VIDEO

Ljubljana, 18. 12. 2023 - V novem Centru Četrtne skupnosti Golovec v Štepanjskem naselju je potekal večer poezije, ki je privabil številne ljubitelje lepe besede. Dogodek je bil prva kulturna prireditev v tem prostoru, ki je namenjen druženju in ustvarjanju meščanov Četrtne skupnosti Golovec.



Večer poezije so pripravile članice Kulturno-zgodovinskega društva Rusalke, ki živijo v Štepanjskem naselju: Hafija Sedić, Marija Starič in Antonija Jereb. Te tri pesnice so že večkrat nastopile na različnih literarnih dogodkih v Sloveniji in tujini, tokrat pa so se odločile, da svoje pesmi predstavijo tudi v domačem okolju.

Njihove pesmi so bile polne življenjskih izkušenj, spominov, čustev, humorja in modrosti. V njih so se odražale njihove osebne zgodbe, pa tudi zgodovina in kultura kraja, v katerem živijo.



Poezija je bila tako most med preteklostjo in sedanjostjo, med mladostjo in starostjo, med resnostjo in igrivostjo. Kot so povedale pesnice, je poezija del njihovega življenja, ki jim daje smisel in veselje. S svojo ustvarjalnostjo želijo pokazati, da je življenje v vsakem obdobju lepo in bogato, če ga znamo ceniti in uživati.

Večer poezije je bil toplo sprejet s strani občinstva, ki je napolnilo center. Vsi so pohvalili pobudo in izvedbo dogodka, ki je obogatil kulturno ponudbo v Štepanjskem naselju.

VIDEO

Po koncu uradnega dela je sledilo še prijetno druženje. Pesnice so se z veseljem pogovarjale z obiskovalci. Dogodek je bil tako uspešen in navdihujoč, da so se že pojavile ideje za nove kulturne dogodke v Centru Četrtne skupnosti Golovec.

Besedilo, foto in video: Janez Platiše in Antonija Jereb