sobota, 6. april 2024

Gibanje Svoboda predstavila imena kandidatov za evropske poslance

ZBILJE, 6. 4. 2024 - Gibanje Svoboda je na prvem festivalu Svobode ob Zbiljskem jezeru predstavilo imena kandidatov za evropske poslance. Prvi na listi naj bi bil Aleksander Merlo, direktor postojnske porodnišnice. Za evropskega komisarja predlagajo Tomaža Vesela.


Med kandidati so poleg Merla še aktualna poslanka Irena Joveva, predsednik strankinega podmladka Matej Grah, poslanca Tamara Vonta in Uroš Brežan ter državna sekretarka za odnose z DZ-jem v kabinetu predsednika vlade Maša Kociper, poslanka Janja Sluga, obrambni minister Marjan Šarec in državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Vojko Volk. Da imajo devet kandidatov in nosilca liste je ob prihodu potrdil predsednik stranke Robert Golob. Vrstnega reda kandidatov na listi sicer še uradno niso razkrili. Kandidatno listo morajo potrditi še organi stranke.

Z iskanjem kandidatov so imeli v Gibanju Svoboda sicer kar nekaj težav, a so jih po besedah poslovnega direktorja stranke Petra Majerleta izbrali "skrbno, pogovorov je bilo veliko, kajti priprave na evropske volitve potekajo že od konca lanskega leta".