torek, 14. maj 2024

Tovarna olja Gea praznuje 120 let tradicije in kakovosti #video

Slovenska Bistrica, 14. 5. 2024 - Bistriška Tovarna olja Gea, ki je v lasti družbe Plasta oz. poslovneža Franca Freliha, je ob obeležitvi 120-letnice odprla vrata novinarjem in jim predstavila svojo bogato zgodovino, sodobno proizvodnjo in vizijo za prihodnost. Potem ko je bil lani največji slovenski proizvajalec jedilnih olj zaradi nižjega povpraševanja v rdečih številkah, direktor Igor Hustič za letos napoveduje boljši izkupiček.



Od obrtniške predelave do vodilne oljarne

Zgodba Gee se je začela leta 1904, ko je Albert Štiger v Slovenski Bistrici ustanovil podjetje za predelavo bučnega olja. Od takrat je Gea zrasla v uspešno podjetje, ki je danes vodilna oljarna in edina rafinerija jedilnih rastlinskih olj v Sloveniji. Njihova zaveza kakovosti in zdravju prijaznim izdelkom je ključna za zaupanje potrošnikov in uspeh podjetja.



Kakovost in varnost na prvem mestu

Tehnična direktorica Gee, Saša Hren, poudarja pomen kakovosti in varnosti: “V našem podjetju kakovost in varnost zagotavljamo z upoštevanjem ustrezne zakonodaje in standardov ter z izvajanjem stroge kontrole vseh korakov proizvodnega procesa.” Gea izvaja obsežne analize v svojih visokotehnoloških laboratorijih, kjer so samo lani analizirali več kot 9600 vzorcev in opravili približno 48 tisoč analiz kakovostnih parametrov.



Trajnost in družbena odgovornost

Ob varnosti in kakovosti izdelkov se osredotočajo tudi na vrednote, povezane z okoljem in družbeno odgovornostjo. »Pri tem smo že zelo blizu zahtevnim standardom ESG (kratica za okoljske, socialne in upravljavske vidike, ki so pomembni pri ocenjevanju trajnostnega delovanja podjetij, op. prev.), veliko vlagamo v družbeno odgovornost in trajnostni razvoj. Lani smo v luči varovanja okolja zgradili novo čistilno napravo, hkrati pa se posodabljamo na področju elektrifikacije, vzpostavljamo namreč samooskrbo s fotovoltaiko,« je povedal direktor Gee Igor Hustić.



Štajersko prekmursko bučno olje – zeleno zlato Slovenije

Najbolj ponosni so na Štajersko prekmursko bučno olje, ki je prisotno na več kot 25 trgih po svetu. “S tem izdelkom nedvomno izpostavljamo pomen našega regijskega bisera,” pravi Dejan Mijošek, direktor komerciale. Gea je z bučnim oljem zasedla prvo mesto v analizi Zveze potrošnikov Slovenije in avstrijske zveze potrošnikov.

VIDEO - Zgodba o GEA Štajerskem prekmurskem bučnem olju od leta 1904.

Vizija za prihodnost

Gea si prizadeva postati priznana evropska proizvajalka rastlinskih maščob, zavezana svojim osnovnim vrednotam kakovosti, zanesljivosti, prilagodljivosti, inovativnosti in partnerskega odnosa s kupci. Ob 120-letnici delovanja Tovarna olja Gea stoji kot simbol slovenske kakovosti in inovativnosti, s pogledom usmerjenim v prihodnost in zavezo trajnostnemu razvoju.