torek, 17. september 2024

Špas teater najmočnejšo sezono do sedaj začenja s komedijo Alpski Ranko


Špas teater, najbolj popularno gledališče v Sloveniji, s sloganom V smehu je moč! nadaljuje svojo tradicijo smeha in zabave tudi v novi sezoni, in sicer s prvo premiero sezone - novo komedijo Alpski Ranko, zadnjim delom komične trilogije super zabavnega Ranka Babića.

  Komik Ranko Babić se na veliko veselje občinstva vrača na odre z novo komedijo Alpski Ranko

Po desetih letih uspehov z več kot 630. ponovitvami in skoraj 200.000 nasmejanimi gledalci s prvima dvema hit komedijama, Moška copata in Kriza srednjih let, s katerima je postavil visoke standarde za slovensko monokomedijo, se ljubljenec občinstva Ranko Babić vrača na oder. Znova bo poskrbel za huronski smeh – tokrat z zadnjim delom zabavne trilogije Alpski Ranko, ki bo zagotovo postala nova uspešnica. V komediji bomo spoznali nove izzive v življenju glavnega junaka Ranka Babića. »V prvih dveh predstavah sem se lotil zakona in vzgoje dveh hčera, ampak čas teče in na vidiku so nove stresne življenjske situacije! Puberteta starejše hčerke, njeni zmenki, bodoči 'zeti', prigode v spalnici z mojo ženo in kako sem zaradi nje preživel težko obdobje vegetarijanstva, sta zen in zdravo življenje res ključ do srečnega življenja? Kot podalpski Bosanec bom na glas povedal vse!« je povedal komik, ki bo premiero komedije Alpski Ranko imel 27. septembra v Špas teatru.


Ranko Babić vas bo v smešni pustolovščini skupaj s prijateljem, komikom Admirjem Baltićem, spet zabaval v svojem klasičnem slogu – zabavno, sproščeno in do konca iskreno!

V smešni pustolovščini Alpski Ranko se bo ljubljencu občinstva na odru pridružil njegov prijatelj Admir Baltić, 'special guest star', vrhunski stand up komik in poznavalec skrajno pomembnih življenjskih vprašanj, ki bo Ranku pomagal najti rešitve za vse njegove nove življenjske izzive. Zanimanje za komedijo Alpski Ranko je že pred začetkom ogromno, saj si je do konca avgusta več kot 1500 gledalcev zagotovilo vroče vstopnice za ogled komedije z največjim 'meet & greet' dogodkom v Sloveniji. Zvezdnika komedije se bosta tako v prvih ponovitvah nove predstave na kar 12 lokacijah po Sloveniji osebno spoznala in fotografirala z več kot 1500 obiskovalci, ki so si vstopnice zagotovili že v času vročega poletja. Pred dnevi pa je padel še en rekord: 3 tedne pred napovedano premiero so v Špasu prodali več kot 3000 vstopnic!


Urška Alič, direktorica Špas teatra

 Začetka nove gledališke sezone Špas teatra se veseli tudi direktorica Urška Alič, ki že vrsto let skrbi, da smeh odmeva po vsej Sloveniji. »V Špasu smo v preteklih letih dosegli izjemne uspehe, uprizorili smo več kot 7000 dogodkov, ki si jih je ogledalo preko 2.700.000 gledalcev. V lanski sezoni smo navdušili z uspešnicami in razprodali številne predstave. Kljub izzivom, ki so jih prinesle lanska ujma in poplave, smo v Špasu nadaljevali z delom in našim poslanstvom, da nasmejimo čim več ljudi – pripravljamo kar 4 nove komedije in 2 'murder mystery' večerji z umorom. Zato ima letošnja sezona slogan 'V smehu je moč!' Raznolike predstave, atraktivni igralci in nastopajoči so formula za vaš odlično preživet večer v gledališču. Skupaj z vami se smejimo že polnih 27 let in ljudje nas imajo radi, ker oddajamo optimizem, pozitivno energijo in ljubezen do gledališča,« je povedala špasna direktorica.

V Špas teatru novo sezono začenjajo s komedijo Alpski Ranko, v oktobru sledi premiera francoske uspešnice Desperate Housemen - v priredbi in prevodu Alfa samski in režiji Jureta Karasa, novembra gledalce čaka prava gangsterska krimi komedija Posli pod krinko v režiji Bojana Emeršiča, januarja pa prihaja komedija Obiski vedno zvonijo ob nepravem času v režiji Žige Flajnika. Skratka, preveč dobrih predstav, da bi jih zgrešili!

Naj bo veselje in smeh za vse! V smehu je moč!