četrtek, 17. november 2011

Na Viču odprli nov Dnevni center za starejše

Ljubljana, 16.11.2011 – Na Viču sta Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana in Marjan Sedmak, predsednik Mestne zveze upokojencev Ljubljana (MZU), ki je tudi predsednik AGE, največjega evropskega združenja starejših, odprla nov Dnevni center aktivnosti za starejše. To je že četrti od osmih, ki je v upravljanju MZU Ljubljana.



















V Ljubljani je od leta 2005, ob podpori Mestne občine Ljubljana, svoja vrata odprlo že osem Dnevnih centrov aktivnosti za starejše (DCA). Štirje izmed njih, med njimi tudi Dnevni center aktivnosti za starejše na Viču,Tržaška 37 (nasproti Ilirije) delujejo pod okriljem Mestne zveze upokojencev Ljubljana. Prvi DCA je bil odprt pred sedmimi leti na Povšetovi, drugi, pred petimi leti na Puhovi in na Gosposvetski pred dvema letoma.




Dnevne centre aktivnosti za starejše v Ljubljani dnevno obišče od 30 do 80 ljudi. Njihovi programi so zelo pestri in prispevajo k ustvarjanju ugodnih pogojev za kvalitetnejše bivanje starejših. Starejši meščani in meščanke se lahko udeležujejo raznovrstnih aktivnosti za vzdrževanje psihofizične kondicije, družabništva in medgeneracijskega povezovanja, ter drugih prostočasnih aktivnosti kot so umetniško ustvarjanje, vodena telesna vadba, joga in tečaji tujih jezikov.



















V kulturnem sporedu so nastopili otroci iz Mladinskega doma Malči Belčeve, KUD Židan parazol in pevski zbor 60+ iz DCA Gosposvetska. Nove prostore DCA na Viču pa je s svojimi umetniškimi deli okrasila Vesna Aljančič iz DCA Povšetova.







.