nedelja, 4. december 2011

Predčasne volitve v Državni zbor 2011

Sedme volitve v Državni zbor Republike Slovenije bodo odločile o devetdesetih članih Državnega zbora. Po podatkih državne volilne komisije bodo prvi delni volilni izidi znani ob 19.30 uri. Zaradi domnevne kraje volilnih glasovnic v Tržiču bo volilni imenik trajal do 20. ure. Udeležbo na voliščih lahko spremljate na spletni strani http://volitve.gov.si/dz2011/

Novinarsko središče v Cankarjevem domu.


















V novinarskem središču v Cankarjev domu v Ljubljani je vedno bolj živahno in delavno. Novinarji, fotoreporterji ,TV ekipe s tehničnim osebjem opravljajo še zadnja dela za neposreden prenos in občasna javljanja. Volitve spremlja preko 500 novinarjev, fotoreporterjev in snemalcev iz 12 držav in 70 medijskih hiš.

Javljanje v živo.




Redne volitve so bile predvidene v letu 2012, štiri leta po volitvah leta 2008, vendar je po izglasovani nezaupnici vladi Boruta Pahorja, potem, ko sedem dni po glasovanju ni bil predlagan nov mandatar predsednik republike Danilo Türk oznanil, da bo 21. oktobra razpustil parlament in za 4. december 2011 razpisal prve predčasne državnozborske v zgodovini samostojne Slovenije.


Prvi je v tiskovno središče prišel Karl Erjavec.




Kmalu za njim je prišel tudi Zoran Janković in drugi.


Fotogalerija



Video


.
Med dvanajstimi državami, ki so poročale s predčasnih volitev v Sloveniji, ki so potekale 4.12.2011, je bila tudi avstrijska medijska hiša ORF, ki je Vladota Miheljaka zaprosila za daljši komentar o volilni kampanji in posameznih politikih, ki so v njej sodelovali, ter o tem kakšna so možnosti za sestavo nove vlade oziroma kakšna vlada se nam obeta.


.