nedelja, 25. september 2016

Že sama vožnja po Ljubljanici je užitek

V lepem sončnem nedeljskem popoldnevu sem se odločil in šel na vožnjo po Ljubljanici, za moj okus z najlepšo barko na Ljubljanici, barko Ljubljanica ki ima svoj privez na Novem trgu, poleg Hribarjevega spomenika oziroma nasproti Hiše športa.

foto platise-2662

Za 45 min vožnje po Ljubljanici sem odštel 8 evrov. Za otroke do 12 leta je vožnja brezplačna. Odplujejo vsako polno uro med 10. in 20. uro. V kolikor se Ljubljane še niste ogledali z gladine Ljubljanice to čimprej storite. Že sama vožnja po Ljubljanici je užitek.



Najprej smo se peljali z Brega proti toku mimo izliva Gradaščice v Ljubljanico ter Hradeckega mostu. Pogled se odpre na novo urejena nabrežja, do Špice, kjer se odcepi Gruberjev prekop. Pri Livadi in veslaškem klubu barka obrne nazaj v smeri toka Ljubljanice.

foto platise-2695

Odpre se čudovit pogled na Grad, Prule, staro mestno jedro, Čevljarski most, Frančiškansko cerkev in Tromostovje ter Plečnikovo tržnico. Še posebej zanimiv je pogled na baročne hiše ter množico mostov, kot na primer Šentjakobski, Prulski, Mesarski, Žitni ter posebno zanimiv z vodne perspektive, Zmajski most.

Besedilo in foto: Janez Platiše